top of page
IMG_2375.HEIC

ONZE MISSIE

Sinds 2019 hebben 3 Dongense musici hun krachten gebundeld om samen en met anderen kwalitatief goede muziek ten gehore kunnen brengen. In 2019 de eerste serie van start gegaan met 4 concerten gedurende de zomervakantie op zondagmiddag.

Naast dat er hoogstaande muziek ten gehore wordt gebracht, willen we vooral ook de aandacht vestigen op de 4 prachtige instrumenten die de Laurentiuskerk tot haar beschikking heeft. En die komen natuurlijk alleen maar goed terecht in een prachtige kerk als de Laurentiuskerk. Alle concerten zijn gratis toegankelijk, maar we werken met een collecte na afloop om de gemaakte kosten te kunnen dekken.

 

Bij de zomerconcerten kunnen we gelukkig rekenen op een poule van enthousiaste vrijwilligers die de facilitaire zaken ondersteunen.

Zomerconcerten Dongen was tot 2023 een onderdeel van het activiteitenprogramma van de commissie Kerk & Cultuur van de Parochie Dongen. Sinds 2023 zijn de Zomerconcerten Dongen i.v.m. het financieel risico ondergebracht bij de nieuw opgerichte Stichting Girami. Girami (met de klemtoon op "Gi") betekent "draai mij om" in het Italiaans, een verwijzing naar de Heilige Laurentius, de patroonheilige van de "koepelkerk" in Dongen. Laurentius zou, volgens de legende, de woorden "Ik ben al gaar, draai me om en eet me op" hebben gesproken toen hij boven een vuur werd geroosterd.

 

Het doel van de stichting is, in samenwerking met de commissie Kerk & Cultuur van de Parochie Dongen, het verbinden van mensen door middel van muziek en kunst en cultuur in het algemeen.

De Stichting Girami bestaat uit:

  • Kevin van Oort

  • Remon Aarts

  • Rick Muselaers

  • Frans Bullens

Beschermvrouwe van de stichting is mevrouw A.A.M. Nijman. 

bottom of page