Voor 2020 hadden we als artistieke commissie samen met Parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart weer 4 mooie programma's gepland. Helaas heeft het Corona virus daar een stokje voor gestoken...

Het goede nieuws is dat we toch 3 concerten hebben mogen geven. Helaas niet met alle uitvoerenden die gepland stonden.

I.p.v. daarvan organiseren we 3 orgelconcerten steeds met een gastmusicus erbij. We zijn erg blij dat deze gastmusici samen met organist Frans Bullens invulling hebben willen geven aan de concerten. De oorspronkelijke programmering proberen we door te schuiven naar 2021. 

We kijken terug op 3 mooie en goedbezochte concerten. Met dank aan Luisa Kop, Petra Schoonenboom, Rick Muselaers, Kamerkoor Zuid en Frans Bullens!

Nieuws

Vorig jaar hadden we dankzij Corona een heel mooi alternatief programma en riepen we vol enthousiasme dat we de oorspronkelijke programmering door zouden schuiven naar 2021, het jaar waarin onze Laurentiuskerk 100 kaarsjes uitblaast. Maar helaas gooit, hopelijk nog het staartje van, Corona wederom roet in het eten zodat we weer een alternatief programma hebben moeten bedenken. I.v.m. de nog geldende maatregelen kan ook dit jaar het pastorieconcert niet doorgaan en schakelen we weer terug naar 3 concerten. Gelukkig mogen we wel alweer wat meer qua zang zodat we Kamerkoor Zuid weer terug kunnen laten keren naar de serie met Francis Poulenc's Gloria. Ook koperkwintet Stuiver zal weer terugkeren. 

I.v.m. het 100 jarig bestaan van de Laurentiuskerk is er in de kerk een tentoonstelling ingericht en een virtuele tour opgezet. Deze zijn voor en na het concert te bekijken.

De corona-maatregelen zijn nog steeds van kracht, een gezondheidscheck en registratie voorafgaand aan het concert is verplicht.

en zitplaatsen zijn op 1,5 meter van elkaar. Wilt u zeker zijn van een plaats? Reserveer dan via deze site alvast een plek.

De concerten zijn wederom gratis te bezoeken, na afloop is er een collecte. Om ook in de toekomst goede concerten te kunnen geven hopen we op een gulle gave van u middels de collecte of een donatie.

 

Alvast dank en welkom bij de Zomerconcerten Dongen 2021!

Aankomende concerten

 • Orgelconcert
  zo 15 aug.
  Sint-Laurentiuskerk
  15 aug. 15:30
  Sint-Laurentiuskerk, Gasthuisstraat 1, 5104 HP Dongen, Nederland
  Delen
 • Slotconcert
  zo 12 sep.
  Sint-Laurentiuskerk
  12 sep. 15:30
  Sint-Laurentiuskerk, Gasthuisstraat 1, 5104 HP Dongen, Nederland
  O.a. Maria Cantieken - Frans Bullens
  Delen

CONTACT

1 Gasthuisstraat
Dongen, 5104 HP
Nederland

Like ons op ook op facebook!

 • Facebook

Je gegevens zijn verzonden!

IMG_2380.heic
IMG_2368.heic